Vad är VAK°?

Hösten 2020 sjösattes idén att producera färdigmat utan processer, tillsatser och annat som inte hör matlagning till. Idén föddes många år tidigare men steget från tanke till handling går sällan snabbt. Många tankar ska bearbetas och massor med idéer ska värderas. Men till slut var det äntligen dags för det stora steget.


Jag vill erbjuda ett alternativ att äta genuin, god och vällagad mat. Råvarorna ska få tala för sig och vi använder aldrig någon form av smakförstärkare eller essenser. VAK° riktar sig mest mot det festliga tillfället men det finns även några godbitar som förenklar en stressig vardag. 

Jag vill att VAK° ska växa fram till ett alternativ för matnörden eller den som gärna äter gott men inte har kunskap, lust eller tid att lägga i köket.


Såhär snart tre år senare känns det fortfarande som vi håller på att starta upp VAK°. Många bitar ska fortfarande falla på plats och vi har en lång och rolig resa framför oss. 

VAK° ska såklart fortsätta växa och det ska vi göra med löftet om att vi aldrig någonsin ska lämna vår ursprungliga idé att laga mat från grunden och med massor av kärlek.


Pontus