Mathantverk med schyssta råvaror

Vilka är VAK°

egentligen?

Björn Forsgren och Pontus Andersson är två vanliga vänner som bestämde sig för att skapa ovanligt bra färdigmat. Tillsammans har de många års erfarenhet av att jobba med mat, både på restaurang och i dagligvaruhandeln. Men nu skapar de en ny gemensam arena med passionsprojektet VAK° – med fokus på produkter som de själva har saknat under stressiga småbarnsår och hektiska jobbperioder. 


– Jag och Björn har samma värderingar när det kommer till mat, både hemma i våra egna kök och på jobbet. Vi är båda två övertygade om att smak, kvalitet, hållbarhet och ursprung ska vara utgångspunkten i alla våra beslut. De är också grundstenarna till VAK° och allt vi gör där, säger Pontus.


– Om man ska uttrycka sig kortfattat så är VAK° till för alla som gillar bra mat, men inte alltid har tid eller lust att göra det själv. Ibland är det svårt att få ihop allt i vardagen och då vill man gärna hitta en genväg som funkar och smakar bra. Så vi vill göra utbudet av svensk färdigmat en tjänst och fylla hyllorna i dagligvaruhandeln med ett riktigt vällagat och lite lyxigare alternativ, förklarar Björn.


Inspirationen till VAK°s rätter hämtar de från krogar, food trucks, sociala medier och minnesvärda middagar de själva blivit bjudna och bjudit på. Urvalet av produkter är under ständig förändring och formas allt eftersom säsongerna ändras. Men grundtanken består: med tid, erfarenhet och noggrannhet skapar VAK riktigt bra mat. Så att du kan lägga din tid på annat.